Küldetésünk és céljaink

Tata és a környező településeken, a Tatai Kistérségi Többcélú Társulás településein (Tata, Baj, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Neszmély, Szomód, Tardos, Vértestolna) végzünk állatvédelmi feladatokat. Célunk az állatvédelmi és állatjóléti előírások, jogszabályok betartatásán felül a gazdátlan, kóbor állatok visszajuttatása az eredeti gazdájához vagy örökbeadása felelős kutyatartónak. Rehabilitációs Központunkban beteg elhagyott kutyákat és macskákat ápolunk, reszocializálunk, hogy vissza tudjuk őket vezetni a kutya és humán társadalomba.

 

Ezért létrehoztuk az Equus Tatai Állatotthont és az Equus Tatai Állatmenhely Alapítványt. Alapítványunk főbb céljai közé tartozik egy, az Európai Unió elvárásainak is megfelelő  menhely, állatvédelmi, rehabilitációs központ létrehozása, ahol lehetőség van a kóbor állatok kultúrált befogadására, akár hosszú távú humánus megőrzésére és ellátására.

 

Városunkban és kistérségében nagy szükség van egy ilyen hasznos, és az állattartási kultúrát elősegítő létesítményre, ahol az elveszett kutyák tulajdonosainak is segítséget nyújtunk, és példát szeretnénk mutatni abban, hogy a kóbor, talált és gazdához sokáig nem jutó állatokat sem szükségszerű elpusztítani.
 
Ezen kívül nagyon fontosnak tartjuk a felelős állattartásra való nevelést, a társadalmi szemlélet formálását. Ebben a média segítségére is feltétlen számítunk, minden módon az állatok védelmében és érdekében fogunk fellépni. Az állatvédelem és a felelős állattartás témájához kapcsolódó előadások (pl. iskolákban) valamint rendezvények szervezése, tájékoztató kiadványok terjesztése is céljaink között szerepel.

A nevelés, oktatás, szemléletformálás alapvető céljaink között szerepel.  

 

Általános céljaink:

Állatvédelem, természetvédelem, környezetvédelem.

Az egész élővilág iránt felelősséget érző emberek összefogása.

Az állatok kizsákmányolásának megszüntetése, védelmük előmozdítá­sa.

 

Konkrét céljaink:

A régió állattartásából adódó gondok enyhítése, megoldása.

Gazdátlan és sérült állatok elhelyezése, (kóbor kutyák befogadása gyepmesteri telepről)

Kulturált, állatbarát állattartás elterjesztése.

Ismeretterjesztés, a természettudományos oktatás gyakorlatiasabbá tétele, korszerű természetvédelmi szemlélet elterjesztése.

Az állatvédelmi törvény betartattása.