Örökbefogadási tudnivalók

ÖRÖKBEFOGADÁSI TUDNIVALÓK

 

 

Kedves Örökbefogadó!

Köszönjük, hogy meg szeretne menteni egy életet és felelős gazdaként szeretne gondoskodni új családtagjáról.

A menhelyünkön lévő kutyákért nem kell fizetni. A kutyákon elvégzett beavatkozásoknak van csak minimális díja, ami Örökbefogadóinknak csökkentett ár.

A kutya örökbeadásának feltétele az Örökbefogadási Szerződés aláírása, mely egyben igazolás az ebrendészeti hozzájárulás megfizetésének mentességéről.

Az új állatvédelmi törvény szerint a menhelyről befogadott, chipezett, ivartalanított kutya mentes lesz a 2012. 01. 01-től bevezethető ebadótól.

 

1.  3 hónaposnál fiatalabb kutya örökbefogadásánál:

- Az ilyen kutyákat általában lelketlen emberek teszik ki az utcára. Mi megmentettük őket, etettük, itattuk, reszocializáltuk. A menhelyen végig hatósági és kezelői állatorvosi felügyelet alatt álltak. Két alkalommal kaptak külső-belső élősködők elleni kezelést, és parvovírus elleni védőoltást. Ennek ellenére mi csak a beavatkozások minimális díját kérjük el.

- egy parvo elleni védőoltás és a 2x külső-belső féreghajtás díja:                     3.000,- Ft

A kutyáknál -az egészségük megőrzése érdekében- további féreghajtások, fertőző kutyabetegségek elleni oltások szükségesek. A 3. hónap elérése után veszettség ellen is oltani kell. Fontos, hogy a kutyát mikrochippel láttassa el és ivartalanítassa is. Ezeket a beavatkozásokat a továbbiakban is kedvezményesen végezzük el Önnek.

Az Örökbefogadási Szerződésben az új tulajdonosnak nyilatkoznia kell, hogy saját költségére (vagy állatorvosainkkal, vagy más állatorvossal) elvégezteti a chipezést, veszettség elleni oltást és az ivartalanítást.

 

2.  3 hónaposnál idősebb kutya örökbefogadásánál:

- Ezek a kutyák is hasonló gondoskodásban és kezelésekben részesültek. Két alkalommal kaptak külső-belső élősködők elleni kezelést, és veszettség elleni védőoltást.

- a veszettség elleni védőoltás és a 2x külső-belső féreghajtás díja:                  3.000,- Ft

 

A fent említett, az általunk elvégezhető beavatkozások kedvezményes árai:

-         a mikrochipezés regisztrálással:                                                           3.500,- Ft

-         ivartalanítás (nemtől függően) szintén csökkentett áron.                       

Természetesen ez esetben is az Örökbefogadási Szerződésben az új tulajdonosnak nyilatkoznia kell, hogy saját költségére (vagy állatorvosainkkal, vagy más állatorvossal) elvégezteti a chipezést és az ivartalanítást.

 

Kiemelten közhasznú Alapítványunk a befizetett összegről igazolást fog adni -alapítványi befizetés címen-, hogy levonható legyen az adóalapból.

 

Az Equus Tatai Állatmenhely Alapítvány szívesen fogad minden segítséget és adományt, mely szintén levonható az adóalapból. Számlaszám: 63200119-11053174

Önkéntes segítők jelentkezését is várjuk, akár a kutyák gondozásához, akár más egyéb munkával.

 

Köszönjük, ha támogatja Alapítványunkat.

 

Török Gábor

a kuratórium elnöke